web
analytics

 • Raf Coppens kreeg aandacht in 'Het hart van Vlaanderen'

   
  Raf Coppens was een van de onderwerpen in 'Het hart van Vlaanderen' op VTM. Hij werd gefilmd op woensdag 28 december tijdens de voorbereiding van de opnames van zijn eindejaarsconference. We konden Raf zien repeteren samen met Kris Vermeir, hij werd ook gevolgd backstage tot in de kleedkamer. Vlak voor de opnames deed Raf nog een wandeling in de hippe buurt van De Zuiderkroon. Er zijn in de buurt aldaar veel toffe restaurantjes trouwens. We zagen ook een kort interview met Raf Coppens alsook interviews met gasten op de receptie. Stef Wauters vindt Raf de snelste en stoutste komiek van Vlaanderen. Een man met inzicht, onze Stef. Patrick Janssens daarentegen was al bang dat hij belachelijk zou gemaakt worden. Op het einde van de reportage werd de filmploeg wandelen gestuurd opdat Raf zijn teksten kon instuderen. • 'Raf Coppens lacht uit' vanavond om 21.35u op VTM

   
  Vanavond zal er in menig huiskamer vollenbak gelachen worden. Niet met de mislukte hoofdschotel of met het nieuwe kapsel van oma, maar met de briljante humor van Raf Coppens. Voor het derde jaar op rij serveert VTM een eindejaarsconference van onze komiek. En ik kan u verzekeren: het is Raf's beste show tot nu toe. Vanavond dus 1 uur lang lachen en gieren op VTM vanaf 21.35u!! Je kan Raf trouwens ook zien in het programma 'Het hart van Vlaanderen' vanavond omstreeks 20.30u.
  Ook de kranten hebben vandaag aandacht voor de show. In Gazet Van Antwerpen staat een kort interview met Raf waarin hij zegt dat hij gewoon zijn ding doet. Of er nu BV's, bejaarden, webmasters of studenten in de zaal zitten, het is voor hem allemaal al gelijk. Er staat wel een fout in het artikeltje. Ze beweren dat Raf met de show  'Raf Coppens in't midden' nog tot in juni optreedt in de theaters. Klopt dus niet. Er zijn nog welgeteld 4 shows in het verschiet en telkens in zalen van meer dan 1000 man. Ook in de krant Het Laatste Nieuws is er een mini-artikeltje over de VTM-show vanavond en vooraan in de krant staat Raf ook, met zijn voornemens voor 2006: vermageren en een opleiding volgen indien zijn carrière de mist in zou gaan. Een korreltje zout is hier van toepassing uiteraard. In Het Nieuwsblad/Het Volk staat zoals elke zaterdag Raf's leuke column 'Krantencoppens' waarin hij het heeft over ondernemers, euthanasie, seks, schulden en goede voornemens. Op zondag 15 januari staat er in Het Nieuwsblad een bon waarmee je de dvd, met daarop de volledige show van Raf Coppens, kan aanschaffen bij de Standaard Boekhandel tegen de spotprijs van € 9.95. Uiteraard zal deze site binnenkort extra aandacht besteden aan de dvd.
 • Raf Coppens nu te horen op Radio 2

   
  Momenteel kun je Raf horen in het programma 'De Raadkamer' op Radio 2 tussen 10 en 11u. Het is een 2e compilatie (vorige week was de 1e compilatie te horen) met de allerbeste fragmenten van het voorbije jaar. 'De Raadkamer' is een humoristisch programma met telkens 4 gasten die grappig uit de hoek komen. Presentatie is door Geena Lisa. Je kan ook Alain Grootaers, An Nelissen, Wim Dufraing, David Davidse, Wim Dufraing, Bert Kruismans, Coco jr. en nog vele anderen horen vandaag.

 • Raf Coppens-'In't midden'-tour Antwerpen, 29 december

   
  Raf's tweede show in De Zuiderkroon was een groot succes. Kris Vermeir speelde 4 liedjes voordat Raf op het podium kwam: 'Geef een teken', 'Do they know it's christmas time', 'Perfect day' en 'Let it be'. Kris kon wederom zijn meesterschap op de keyboards demonstreren. Daarna introduceerde hij Raf die heel scherp stond. Moppen over Clinton, Bush, Flair, VTM-programma's zoals X-factor, VRT-programma's...kortom de bekende onderwerpen waar Raf wel raad mee weet. Er waren ook een pak telaatkomers in de zaal die door Raf dan efkes in de zeik werden genomen. Ook keigoeie imitaties van voetbaltrainers zoals de nieuwe bondscoach René Vandereycken, Aimé Anthuenis, Jos Vaessen en Jan Ceulemans. Er werd ook een boompje opgezet over de ideale vrouw en er werd nader ingegaan op het nieuwe fenomenen zoals  'Je bent wat je eet' en 'De afvallers', wat resulteerde in het lied 'Obesitas'.
  Deel 2 begon met 'We are the world' dat door de boxen schalde. Benefieten, dat is de rode draad die deel 2 zoveel slagkracht geeft. Hij lachte ook bepaalde liedjes uit omdat die volgens hem uitblinken in meligheid. Onder andere het benefietliedje van USA for Africa moest het ontgelden: hij maakte zowel Bruce Springsteen, Michael Jackson en Bob Dylan belachelijk. Subliem gedaan eigenlijk ook al heb ik voor Springsteen en Dylan veel respect. Ook weer toffe liedjes (zogeheten benefietliedjes) over Walter Grootaers, Herman De Croo, de echte zone Rupel, de vogelgriep, sporters die verhuizen naar belastingsparadijs Monaco enz. Het beste uit de show was Raf's betoog over gepensioneerden. Het publiek ging volledig plat. Raf verwees ook naar De Morgen die zijn humor banaal en plat vond wat dan weer resulteerde in het nummer 'Het Spreekwoordenlied' dat doorspekt werd met keigrappige woordspelingen en dito humor. Het publiek ging deze avond weer voor de bijl! Puike show!


 • Raf Coppens show van vanavond is uitverkocht

   
  Deze namiddag zijn de laatste tickets verkocht voor Raf's show in De Zuiderkroon vanavond. Gisteren was het ook uitverkocht m.a.w Raf Coppens is duidelijk een grote naam in comedyland. 1250 personen zullen vanavond kunnen genieten van de snedigste eindejaarsconference van Raf tot nu toe. Voor degenen die vanavond gaan: vertrek op tijd  want parkeren zal niet zo evident zijn. VTM's kerstparade start namelijk ook op de Vlaamse Kaai (waar zaal De Zuiderkroon is gevestigd).